16 Ekim 2015 Cuma

Marslı - The Martian: bence bir bilim kurgu filmi değil

Marslı filmini izledikten sonra filmin bilim kurgulukla alakası olmadığını öğrenmiş oldum. Film bir hayatta kalma mücadelesi ve bir milletin tek bir vatandaşını Marsta dahi olsa kurtarmak için neler yapabileceğinin şovu adeta.

Matt Damon Oscar alsın diye de yapılmış olabilir bu film. Andy Weir'in kitabından uyarlanmış bir film. Kitabı okumadığım için yorum yapamayacağım ama film gereğinden uzun ve şişirme. 3D izlenecek bir film de değil ayrıca.

Farkındayım hep kötü şeyler yazıyorum ama filmin ilk kısmı yani ilk 1-1:30 saati keyifli geçiyor aslında. Marsta tek başına kalmış bir bilim adamının sınırları nasıl zorladığını izlemek keyifli. Bilim kurguluk bir olay yok yaptıklarında herkesin anlayacağı kıvamda tutulmuş olaylar. Öte taraftan NASA'nın Marsta kalan astronotunun yaşadığını farketmesiyle onu kurtarmak için yaptıklarını izlemek Türkiye'de yaşayan birisi için burukluk yaratmıyor değil. Ama öyle anlar geliyor ki mantık zorlanıyor :) Spoiler vermek istemem.

Filmin ikinci yarısında artık bilim kurgudan iyice kopuş var, hadi canım diyorsunuz bol bol. Dalgası da geçiliyor zaten.

Kısacası filmi izledikten sonra:

  • Mars hakkındaki bilgilerinizde bir değişiklik olmuyor
  • Matt Damon film için ne kilo vermiş ama diyorsunuz
  • ABD yine ne propoganda yapmış diyorsunuz
  • Bi de Çin'i sokuşturmuşlar, ne iş acaba diye soruyorsunuz
Ha bir de NASA filmin yayınlanma tarihine denk getirerek Mars'ta su olduğunu açıklamasın mı :)

Bilim Kurgu - Uzay filmi seyretmek istiyorsanız Interstellar - Yıldızlararası derim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder